MasszázsCegléd

- ahol az Egészség kezdődik -

Facebook

Kapcsolat

"MasszázsCegléd"

Földesi István

Masszázs- és Manuálterapeuta

Dorn Terapeuta

Gyógymasszőr - Testkezelő 

Kinezio tape terapeuta

Thaimasszőr

Tel: +36-30/ 011 - 3478

Nyitva tartás: Hetfő - Péntek bejelentkezés alapján.
Szombat, vasárnap: Zárva

Cím: Cegléd, Csengettyűs utca 6.

E-mail: istvan.foldesi88@gmail.com

Facebook

EMMT - Fasciakés

EMMT – eszközös myofascia mobilizációs terápia

   Az EMMT olyan lágyrész mobilizációs protokoll, amelynek során különböző formájú és nagyságú eszközökkel, úgynevezett ’fasciakésekkel’ aktív és passzív lágyszöveti elmozdításokat végünk a myofascia (izom és kötőszövet egysége) rugalmasságának helyreállítása, a fiziológiás mozgásterjedelem visszanyerése, illetve a fájdalom csökkenése, végső soron tehát a mobilitás megteremtése érdekében. A terápia alapja a tradícionális kínai Gua Sha módszerből kifejlesztett IASTM (Instrument-Assisted Soft Tissue Mobilisation) technika, amely ősi eredete ellenére (vagy talán épp azért) egyike a leghatékonyabb modern mobilizációs eljárásoknak. A kezelés nem csupán fájdalommentes, de a terapeuta számára is rendkívül kényelmes, hisz maximálisan kíméli a kezet.

  A különböző formájú és méretű eszközökből a terapeuta kiválasztja az adott testrészhez legjobban illeszkedőt, amivel enyhe nyomást gyakorolva a lágyrészekre, lassú mély mozdulatokkal kezeli és lazítja a kötőszövetet. A fascia kések segítik a fasciából kipréselni a rossz kémiájú folyadékokat, ezáltal javul az anyagcser és a kötőszöveti keringés. A kötőszöveti letapadásokat, összenövéseket óvatosan fellazítja, így javítja a lágyrészek mobilitását, növeli az ízületek mozgástartományát.

 Az eszköztámogatott fasciakezeléssel tehát a kötőszöveti letapadásokat feloldjuk és javítjuk a keringését, de ahhoz, hogy jól működjön a fascia és ezáltal a teljes mozgató szervrendszer szükség van további kiegészítő terápiákra, mint például, trigger pont terápia, és egyéb manuális terápiák(myofascialis release, mély-szöveti masszázs stb.)