MasszázsCegléd

- ahol az Egészség kezdődik -

Facebook

Kapcsolat

"MasszázsCegléd"

Földesi István

Masszázs- és Manuálterapeuta

Dorn Terapeuta

Gyógymasszőr - Testkezelő 

Kinezio tape terapeuta

Thaimasszőr

Tel: +36-30/ 011 - 3478

Nyitva tartás: Hetfő - Péntek bejelentkezés alapján.
Szombat, vasárnap: Zárva

Cím: Cegléd, Csengettyűs utca 6.

E-mail: istvan.foldesi88@gmail.com

Facebook

Integrált Manuálterápia

Speciális ősi gyógytechnika

A történelem kezdetén minden népcsoportnál megtalálhatóak voltak a csontok helyrerakását célzó kézmozdulatok, speciális fogások, melyek a gerinccel, végtagokkal kapcsolatos panaszokat, fájdalmat szüntették meg, vagy legalábbis enyhítették. Az évszázadok során a technikai kivitelezés egyre finomodott és sokféle irányzat alakult ki.

Ez egy komplex módszer, amelynek technikai alapja az állapotfelmérés, a mozgásblokkok lokalizálása és megfelelő csoportba sorolása, valamint a felismert elváltozásra adott lokális és összetett kezelés speciális fogásokkal. A kezelés célja a funkcionális ízületi blokk megszüntetése, a következtében kialakuló fájdalom mérséklése, megszüntetése, izomtónus helyreállítása, letapadt, beszűkült inak felszabadítása, normál ízületi mozgás helyreállítása, mozgásbeszűkülések megszüntetése.

Sikeres blokkoldás eredményeként 2-3 nap alatt megszűnik a fájdalom és a mozgáskorlátozottság. A kezelés utáni napon az eredeti fájdalmat izomláz szerű fájdalom válthatja fel. Visszatér a mozgásterjedelem, megszűnik a duzzanat, fájdalom, keringési zavar. Visszatér az ízületre jellemző ízületi játék, az ízület passzív mozgatása már nem jár fájdalommal.

Visszatérő blokkok esetén hetente ajánlatos ismételni, ameddig a panaszok fennállnak. Akár 4-12 hét is lehet.